Головна » 2014 » Травень » 21 » Зробимо цей світ кращим.
16:18
Зробимо цей світ кращим.

Майбутнє … Ми всі хочемо бачити його світлим і безхмарним, сповнене впевненим безтурботним поглядом вперед, радісним сміхом дітей…

Будучи у молодому віці , ніколи не замислюєшся,що існує така планета під назвою «старість», на яку кожен із нас колись ступне і потребуватиме допомоги. Тому основним питанням сьогодення являється виховання сучасної молоді проявляти повагу, співчуття,підтримку, не тільки до пристарілих людей, а в першу чергу одне до одного.

Однією з найстарших, найбільш масових і авторитетних організацій країни є Товариство Червоного Хреста, основною метою діяльності якого є захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань.

У  1961р. почала своє функціонування Патронажна Служба ТЧХУ, завданням якої є надання медико-соціальної допомоги, адже хочеться якомога більше людей огорнути теплотою та турботою. На обліку Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста знаходяться 7450 чол., серед них-  1965 одиноких людей похилого віку, 901 інвалід війни, 2282 інваліда праці, 497 інвалідів дитинства, 1402 учасника ВВВ, 403 інші категорії. Із них близько 1200 лежачих хворих, яким вкрай необхідна допомога.

На даний момент Патронажна Служба Чернівецької обласної організації ТЧХ нараховує 69 працівників, з них у сільській місцевості працює 74%, а в м. Чернівці 26%. Наші сестри медичні патронажні здійснюють у домашніх умовах, відповідно до призначень лікаря, різні маніпуляції і процедури, працюють  у центрах та кімнатах медико-соціальної допомоги, проводять навчання з молодшими медичними сестрами та волонтерами з питань догляду за важкохворими в домашніх умовах… Тільки за минулий рік патронажною службою надана допомога вдома 6595 громадянам похилого віку. А за І квартал уже 2014 року – 1415 особам.

На території Буковини функціонує 68 структурних підрозділів Товариства Червоного Хреста , де потребуюче населення  може безкоштовно отримати допомогу -  7 медико-соціальних кімнат, 1 медико-благодійний центр, 1 лікарня Червоного Хреста, 1 реабілітаційне відділення, 10 банків одягу, 1 спеціалізована мобільна бригада, 44 пункти з надання першої  допомоги, 4 пункти прокату та ін..

Одним із головних підрозділів по наданню медичної допомоги малозабезпеченим людям похилого віку є лікарня Червоного Хреста,одна з найперших в Україні, яка знаходиться у смт. Берегомет  Вижницького району,  розрахована на 40 ліжок.  За 2013р. там було проліковано більше 650 хворих та проведено 75 благодійних заходів, до яких залучилося 450 волонтерів. Хочеться зазначити,що за І квартал уже проліковано 156 осіб.

У медико-благодійному центрі м.Чернівці  та кімнатах медико-соціальної допомоги, які знаходяться у таких містах як Кіцмань, Новоселиця, Сторожинець, Хотин, Глибока, Путила, Сокиряни, виконуються різні маніпуляції; організовуються прийоми сімейних лікарів, а за необхідності лікарів-спеціалістів; здійснюється навчання населення навичкам першої допомоги; проводяться благодійні заходи. За минулий рік було здійснено 31195 відвідувань,на кожне з яких була надана відповідна допомога.

Діяльність патронажної служби та волонтерів -  вагомий внесок, який на вагу золота…  тож не будьте байдужими до чужої біди, будьте готові прийти на допомогу, подати руку підтримки, дати хоча б крихту надії. Зробімо цей світ кращим, а людей добрішими !

 

                                                                           






 

Переглядів: 342 | Додав: redcrosscv | Теги: Чернівці, Червоний Хрест, люди похилого віку, Буковина, ЧООТЧХУ, патронажна служба, волонтери, ветерани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: