Головна » 2014 » Травень » 22 » Знати – значить вберегти себе.
18:02
Знати – значить вберегти себе.

В рамках  проекту «Зниження захворюваності на туберкульоз в Україні шляхом розширення та покращення доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу» в Чернівецькій обласній організації Товариства Червоного Хреста охоплено супроводом 127 хворих.

   Проект діє з 2013 року.  Метою проекту є подолання епідемії та підвищення рівня поінформованості населення щодо профілактики та лікування туберкульозу.

   В проект потрапляють хворі, котрі уже пройшли інтенсивну фазу лікування і перебувають на фазі подовження. Патронажні сестри Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста щоденно відвідують хворих, котрі під пильним наглядом медпрацівників приймають кожного дня ліки. Також,  крім медичного, здійснюється і соціальний супровід проекту, хворі мають можливість отримати безкоштовно продуктовий набір два рази на місяць. Всього отримано 638 тубхворих отримало набори, на суму понад 75 тисяч гривень. Психологами надаються  консультаційні послуги, адже психологічна підтримка є надзвичайно важливою.

   На сьогоднішній день є немало актуальним і важливим інформування населення, особливо серед дітей та молоді, щодо попередження та профілактики туберкульозу. Адже захворіти цією страшною недугою може кожен, не залежно від соціального та матеріально становища.  З цією метою,  Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста проводить різноманітні заходи, акції, семінари по всіх куточках Буковини, на котрих присутнім роздається спеціально-розроблена просвітницька література (брошурки, листівки, інформаційні буклети).

   Знати – значить вберегти себе.

                                                                                    

       


 

Переглядів: 335 | Додав: redcrosscv | Теги: Туберкульоз, Буковина, Черврний Хрест, патронажна служба, допомога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: