Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Студенти, як перспективний загін волонтерів донорства крові.
12:57
Студенти, як перспективний загін волонтерів донорства крові.
В наш час донорство вийшло за межі вузько-медичної проблеми, коли вирішувалося тільки питання про забезпечення кров'ю лікувальних установ, і стало проблемою більш соціальною, що показує взаємодію між людьми і тим самим торкається інтересів всього нашого суспільства. Тому, одним із пріоритетних напрямків діяльності активістів, волонтерів та співробітників Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста є розвиток донорського руху на Буковині.

За останні роки на Буковині відслідковується позитивна тенденція того, що студенти є перспективним контингентом донорів крові, що обумовлено перспективою переходу із соціальної групи донорів – резерву в групу активних донорів. Це, в свою чергу, дає можливість:
- впливати на зміну вікового складу донорського контингенту(у 2013р. – залучено: вік донорів до 20-ти років – 151, 20-30 років – 335, 31-40 років – 155.);
- збільшити об’єми заготівлі крові;
- надавати цільову гемотрансфузійну допомогу в екстрених випадках при формуванні реєстру студентів донорів;
- проводити карантинізацію заходу плазми шляхом повторних кроводач для забезпечення інфекційної безпеки;
- завдяки більш широкій інформаційно-пропагандистській залучати до лав донорського руху більшу кількість небайдужих людей.
 Волонтерами лікарні швидкої медичної допомоги розроблені подарунки із символікою Донорства.
В наш час проблема нестачі донорів є надзвичайно актуальною. Адже ніхто не знає, що може трапитись з нами, нашими дітьми та близькими. Студенти-волонтери впевнені, що їх вчинок допоможе врятувати життя потребуючим дітям. Щосекунди у світі виникає потреба в переливанні крові, незважаючи на походження, матеріальний стан та вік. Сьогодні служба крові зацікавлена в кадрових донорах. Це люди, які декілька разів на рік здають свою кров і знаходяться під регулярним медичним обстеженням.
Шляхи залучення студентів до донорства:
розроблені та надіслані на ім’я керівників вищих навчальних закладів запрошення для участі студентів в акціях «День донора»;
проведені агітаційні виступи співробітників Червоного Хреста та служби крові на студрадах;
запропоновано відвідування відділення осередків Товариства Червоного Хреста та відділення трансфузіології для ознайомлення з процедурою кроводачі та отриманням «Пам’ятки донора» з інформацією про підготовку кроводачі.




Переглядів: 422 | Додав: redcrosscv | Теги: донори, Чернівецька обласна організація Тов, волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: