Головна » 2015 » Березень » 24

Щороку кількість нових випадків захворювання на туберкульоз на Буковині сягає понад 300 осіб. Найбільш ураженими в 2014 році були Вижницький, Кіцманський, Путильський, Сокирянський та Сторожинецький райони, де показники захворюваності значно вище обласних, Епідемічна ситуація з туберкульозу в Чернівецькій області залишається напруженою, хоча показники захворюваності протягом останніх років залишаються нижчими, ніж в Україні. Проблемою залишається вперше виявлення хворих на туберкульоз органів дихання вже з деструкцією легеневої тканини. Одним із закладів, який здійснює лікування та реабілітацію хворих на туберкульоз є дитячий протитуберкульозний диспансер «Садгора». З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу, Чернівецькі обласна та міська організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки управління лісового та мисливського господарства ОДА провели акцію під гаслом «Чисті л ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Кожен рік ми задаємося питанням, як краще привітати оточуючих нас жінок - рідних матерів, бабусь, сестер і дружин. Адже крім презенту і квітів, жінкам хочеться почути щирі і наповнені теплом слова - привітання у вигляді душевних і красивих слів. В цей нелегкий час, коли на сході країни продовжується конфлікт, Чернівецька обласна та міська організації Товариства Червового Хреста України, напередодні Міжнародного жіночого свята 8 Березня привітали матерів та жінок військовослужбовців, які створили Громадську організацію «Крик душі» матерів та дружин військовослужбовців. Привітання дружинам та матерям вилилось простими та теплими словами, з подякою за виховання патріотизму, почуття відповідальності, сили духу і мужності їх синів та чоловіків. Звичайно, їм хотілось би приємніше почути будь-поздоровлення від своїх рідних, але вони з вдячністю подякували за привітання та надану натуральну допомогу на суму 51 ти ... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Путильщина - одна з наймальовничіших куточків Буковини. Своєрідна, неповторна, щедра на людське добро і гостинність, багата на пам'ятки історії, архітектури та природи, Путильщина має чудові традиції. В рамках робочого візиту район відвідали голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста Мирослава Островецька та провідний спеціаліст організації Наталя Візнюк. В рамках перебування на Путильщині представниці громадської організації провели зустріч із головою райдержадміністрації Михайлом Ямницьким, під час якої обговорили шляхи співпраці між владними структурами та громадською організацією. Зокрема, очільниця обласної організації зупинилась на важливих напрямках діяльності Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України - це навчання населення навичкам першої долікарської допомоги, налагодження співпраці із освітніми закладами в плані надання знань підліткам з пи ... Читати далі »
Переглядів: 236 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

На базі Вижницької центральної районної лікарні у м. Вижниця, було проведено збори голів первинних організацій Вижницької районної організації Товариства Червоного Хреста України. На зборах були присутні всі голови первинних організацій Вижницької районної організації ТЧХУ, голова Чернівецької ОО ТЧХУ, провідний спеціаліст Чернівецької ОО ТЧХУ.
Переглядів: 255 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно, до Новоселицької районної організації Товариства Червоного Хреста України завітав святий отець Євгеній Беженар з Свято-Успінської церкви Пресвятої Богородиці м.Новоселиця. Прихожани церкви зібрали благодійну допомогу: продукти харчування, миючі засоби, одяг. Серед продуктів харчування було 15 калачів домашньої випічки, які сестри медичні патронажні Новоселицької червонохрестної організації рознесли по домівкам для одиноких людей похилого віку. Старенькі дуже вдячні всім, хто випікав хліб! Дякуємо і ми прихожанам церкви, адже милосердя сьогодні – це насамперед конкретні справи. Творімо милосердя разом!
Голова Новоселицької РО ТЧХУ Глігор М.Ф.
Переглядів: 303 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

4 березня 2015р., головою Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, керівником патронажної служби ОО ТЧХУ, провідним спеціалістом ОО ТЧХУ, головою Кіцманської РО ТЧХУ, відвідано, одне із найвіддаленіших сіл Кіцманського району, Нижні Станівці. Було проведено зустріч з головою Нижньостанівецької сільської ради Гулею Іваном Дмитровичем, директором Нижньостанівецького ЗНЗ Лакустою Степаном Корнійовичем та працівником соціальної служби. Метою візиту було більш детальне ознайомлення з діяльністю червонохрестної організації. Вкінці візиту працівниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України було вручено інформаційно-просвітницьку літературу, листівки, брошурки та пам’ятки.
Переглядів: 295 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Одним з важливих напрямків діяльності Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України - навчання населення навичкам першої долікарської допомоги. На сьогоднішній день це є надзвичайно актуальним та важливим, адже кожна людина повинна знати, як правильно, швидко та, особливо, ефективно надавати допомогу. Велика увага приділяється співпраці із працівниками освітніх закладів, адже саме на них покладається відповідальність за збереження життя і здоров’я підростаючого покоління. Тож, від рівня їхньої проінформованості з питань безпеки життєдіяльності багато що залежить. Підвищити рівень знань працівників освіти та надати їм необхідні рекомендації та поради щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій – таку мету ставили собі працівники Чернівецької обласної організації Товаритсва Червоного Хреста та Управління ДСНС України у Чернівецькій області, яке відбулося 25 лютого у ДНЗ № 46 міста Черні ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

12 лютого, на базі Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи № 3, інструкторами з першої долікарської допомоги Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста та рятувальниками ДСНСУ у Чернівецькій області, було проведено роз’яснювальний захід під час якого навчали дітей правилам поведінки в умовах надзвичайних ситуацій техногенного характеру, практично відпрацювали порядок проведення евакуації школярів із навчального закладу, а інструктори Червоного Хреста продемонстрували дітям основні прийоми надання першої долікарської допомоги. Діти з цікавістю спостерігали за діями інструкторів та з великим бажанням долучалися до практичних занять.
Переглядів: 285 | Додав: redcrosscv | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)