Головна » 2016 » Червень » 2 » СНІД, ВІЛ – що ми знаємо про це?
21:09
СНІД, ВІЛ – що ми знаємо про це?

В Динівецькому НВК відбулась зустріч студентів Новоселицького медколеджу БДМУ та учнів старших класів навчального закладу. Теми зустрічі – « СНІД, ВІЛ – що ми знаємо про це?» та « Причини та наслідки тютюнопаління серед підлітків». Інформацію підготували та представили студенти ІІ курсу спеціальності "Лікувальна справа", волонтери Новоселицької РО ТЧХУ- Малайдах Інна, Кондратова Анастасія, Гладкий Василь та Савка Вадим та викладач Мельник Віра Василівна. Даний захід приурочений до Всесвітнього дня памяті померлих від СНІДу.
Р.S. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. 
Вперше Всесвітній день пам’яті жертв СНІДу відзначили в американському м. Сан-Франциско в 1983 році. Через кілька років з’явився символ руху проти цієї хвороби – червона стрічка.


З часу виявлення першого випадку ВІЛ-інфекції у 1987 році і до 01.05.16р. включно, в Чернівецькій області офіційно зареєстровано 1552 випадків ВІЛ-інфекції, у тому числі 426 випадків захворювання на СНІД, 184 випадки смерті від захворювань, зумовлених СНІДом, 331 дитина, яка народилася від ВІЛ-інфікованих жінок.
На сьогоднішній день в обласному центрі СНІДу офіційно під медичним наглядом перебуває 845 осіб.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 663 | Додав: redcrosscv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: