Головна » 2014 » Липень » 15 » Працівники ДАІ Буковини удосконалюють навики надання першої медичної допомоги
14:05
Працівники ДАІ Буковини удосконалюють навики надання першої медичної допомоги

Школа порятунку «Автоінспектор» одним з перших прибуває на місце дорожньо-транспортної пригоди, а тому його уміння якісно надавати першу долікарську медичну допомогу потерпілим в дорожньо-транспортних пригодах учасникам дорожнього руху є складовою професії.

      Навчально-тренувальні заходи  з УДАІ УМВС України в Чернівецькій області з участю фахівців   Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста проводяться не вперше, що дає можливість службовцям підтримувати як теоретичний рівень знань про способи і методи рятування людського життя, так і  закріплювати ці знання на практиці.

                                                                   

      Гуманним стимулом для такого тренажу  є те, що,як стверджують медики, при вчасно наданій першій медичній допомозі 30% травмованих у надзвичайних ситуаціях, в тому числі і в дорожньо-транcпортних пригодах, можна було б врятувати.

             Тренер та інструктори Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста детально відпрацювали з працівниками ДАІ, в тому числі і з керівниками районних відділень ДАІ, ситуації, пов’язані з необхідністю серцево-легеневої реанімації,   надання  допомоги потерпілим при травмах голови, хребта, верхніх, нижніх кінцівок,тазу,при кровотечах, інших обставинах.

      - Одним з найважливіших моментів у нашому заході,- зазначає  голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста  Тетяна Корнілович, - є правильність, послідовність,ефективність заходів при наданні першої медичної допомоги. Тому що інколи у розпорядженні нашому всього 3-4 хвилини. За цей час треба розпізнати, що саме трапилось, зорієнтуватись на місці події, встановити кількість потерпілих, з’ясувати,чи є серед оточення люди, спроможні допомогти, правильно викликати швидку допомогу.

                                                           

             Ці та  інші елементи знань і навиків становлять ту конкретику дій, від якої в критичну мить залежить людське життя. Усі елементи науки порятунку учасники тренінгу відпрацювали ретельно й старанно.

      Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста, нещодавно, передала медичні набори для стаціонарних постів ДАІ, працівники котрих були направлені з Чернівецької області для військових операцій АТО на Сході країни.  З ініціативи Червоного Хреста України всі стаціонарні пости ДАІ на території обслуговування  в якості гуманітарної допомоги незабаром отримають медичні засоби для надання першої долікарської медичної допомоги потерпілим в ДТП.

 Керівники Буковинської автоінспекції та Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста узгодили також питання  навчання навикам першої медичної допомоги дітей, молоді при відвідуванні  літніх оздоровчих таборів та навчальних закладів у новому навчальному році.

                                                                

                                                             

                                                             

   
 

Переглядів: 381 | Додав: redcrosscv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: