Головна » 2013 » Грудень » 20 » Об’єднання спільних зусиль в подоланні ВІЛ/СНІДу
15:39
Об’єднання спільних зусиль в подоланні ВІЛ/СНІДу

В Чернівецькій області червонохрестівцями в рамках акції з нагоди Всесвітнього Дня  боротьби зі СНІДом  проводяться різноманітні заходи. Особлива роль у профілактиці даного захворювання належить інформаційній роботі серед населення, яку організовують волонтери Червоного Хреста спільно із громадськими організаціями, установами, освітніми закладами.

   В цьому році в межах акції відбулася прес-конференція під гаслом «Я маю силу. Силу жити!», організаторами якої були Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Обласна організація ЛЖВ, Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста.

   Також, в районах області проходила «Свічкова хода», на якій учасники акції на центральних площах міста виложили свічки у вигляді «червоної стрічки» - знаку толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. 

                                                                                                                           

   У торгово-розважальних центрах міста Чернівці та районних центрів, зокрема «DEPO’t Centre» волонтери роздавали плакати, буклети, листівки на дану тематику, всі бажаючі могли пройти безкоштовний експрес-тест на виявлення ВІЛ-інфекції, працювала пересувна мобільна виставка «Маршрути безпеки».

   В районах області відбувалися зустрічі волонтерів та співробітників Червоного Хреста спільно з КВІ  ВДПтСУ в Чернівецькій області з особами, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та звільнених з місць позбавлення. В ході цих зустрічей було розповсюджено тематичну літературу стосовно профілактики ВІЛ/СНІДу та проводилось анкетування.

Переглядів: 322 | Додав: redcrosscv | Теги: акція, Чернівці, Червоний Хрест, Буковина, волонтери, СНІД, свічкова хода | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: