Головна » 2016 » Червень » 2 » Навчання населення навичкам першої допомоги
21:16
Навчання населення навичкам першої допомоги

18 травня 2016р., в м.Заставна, працівниками Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України був проведений інформаційно-просвітницький захід на базі Заставнівської гімназії, щодо правильності дій під час надзвичайних ситуацій. В ході зустрічі учні гімназії мали змогу прослухати майстер-клас по першій допомозі та попрактикуватися на спеціальних манекенах, а рятувальники надали можливість кожному бажаючому спробувати скористатися вогнегасником, показали пожежно-рятувальне обладнання та розповіли під час яких надзвичайних ситуацій ним користуються. На початку заходу було проведено навчальну евакуацію зі школи. Вийшовши на вулицю учасників розділили 4 групи. Також працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС показали зразки застарілих вибухонебезпечних предметів, які були знайдені на території краю та розповідали дітям правила безпеки. 

 
Увага школярів зверталася не тільки на знання, а й оперативність, послідовність,правильність та ефективність дій при надзвичайних ситуаціях. 
"Вміння надати потерпілому першу медичну допомогу, прийняти єдине правильне рішення у складній ситуації, для людей нерідко стає порятунком життя", - зазначила голова Заставнівської районної організації Товариства Червоного Хреста України Юлія Мижинська. 
Окрім теоретичних знань з надання першої медичної допомоги, вкрай важливо вміло застосовувати їх на практиці – в повсякденному житті. Адже ці навички в критичних ситуаціях допоможуть врятувати не одне людське життя. Тому під час заходу мова йшла передусім про надання першої медичної допомоги до приїзду швидкої, а саме вміння зробити непрямий масаж серця, штучне дихання, зупинити кровотечу, першочергові дії при переломах та інших травмах.

Переглядів: 531 | Додав: redcrosscv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: