Головна » 2015 » Липень » 24 » Рятувальники ДСНС та працівники Червного Хреста провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в літньому таборі відпочинку
11:29
Рятувальники ДСНС та працівники Червного Хреста провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в літньому таборі відпочинку
«Навчити в дитинстві, щоб не допустити в майбутньому» – саме під таким девізом 8 липня в смт. Красноїльськ Сторожинецького району на території літнього табору відпочинку «Лунка» пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Її проведення стало можливим завдяки зусиллям працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області, інструкторів по першій допомозі Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України. Такий захід проводився з метою запобігання виникнення нещасних випадків з дітьми та навчання їх правилам безпеки.
Під час проведення акції організатори намагалися не лише ознайомити дітей із основними правилами безпечної поведінки, але й практично навчити дітей правильним діям та їхній відповідній послідовності в екстремальних ситуаціях. На початку заходу всім вихованцям табору рятувальники детально розповіли про правила безпеки під час відпочинку на воді, в лісі, в побуті та як діяти у разі виникнення пожежі, виявлення невідомого підозрілого предмету чи у випадку виникнення надзвичайної події іншого характеру. Дана теоретична частина супроводжувалася врученням дітям листівок та буклетів з правилами безпеки.
Інструктори Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України змістовно розповіли дітям про всю важливість правильного надання першої медичної допомоги, оскільки це може врятувати життя людині. Так, наприклад, дітлахам розповіли, що робити коли людина травмувалася під час пожежі, дорожньо-транспортної пригоди чи в іншій ситуації. Для того, щоб діти змогли краще запам’ятати дані поради, вони змогли на практиці їх закріпити за допомогою спеціальних манекенів. Вихованці табору намагалися правильно зробити умовному потерпілому непрямий масаж серця та штучне дихання.
Переглядів: 307 | Додав: redcrosscv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: