Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Надання першої допомоги – є першим кроком до порятунку.
12:40
Надання першої допомоги – є першим кроком до порятунку.
Всесвітній день Першої допомоги на Буковині проходить в декілька етапів, оскільки він може слугувати у якості недорогого способу пропаганди здорового способу життя та спонукання людей навчатися навичкам надання першої допомоги. Будь-хто, хто ознайомлений з основними навичками надання першої допомоги, може допомогти зменшити кількість смертей в результаті дорожньо-транспортного травматизму.
Для покращення громадської обізнаності, щодо надання першої допомоги та попередження травмування ключовим посланням у Всесвітній день Першої допомоги є: «Ми всі є, більш чи менш, вразливими, але всі ми маємо можливості навчитись та надавати першу допомогу для збереження життя».
Тому знання з надання першої допомоги вже є ефективною відповіддю на дорожньо-транспортні пригоди.
Саме з цією метою, співробітники Чернівецької обласної та міської організації Товариства Червоного Хреста, відвідали дитячий табір в селі Червона Діброва, де відпочивали діти національної скаутської організації «Пласт».
Завдяки інструкторам Червоного Хреста пластуни навчилися початковим навичкам першої допомоги.
Практикуються виїзні форми роботи в установах, на підприємствах, в організаціях, учбових закладах під час роботи літніх таборів, під час яких проводяться короткі сесії тренінгів першої допомоги пов’язаних з безпекою дорожнього руху.

Перша допомога ні в якому разі не є заміною професійній медичній допомозі; це життєво важливий перший крок до надання ефективних та оперативних дій, які допомагають зменшити кількість серйозних травм і підвищити шанси на виживання.
Головна мета при наданні першої допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення найпростіших методів врятувати потерпілому життя. Методи першої допомоги прості, але дуже ефективні. Рятування потерпілого у більшості випадків залежить від оперативності, швидкості та правильності надання першої допомоги. Вміти надати першу допомогу при невідкладних ситуаціях – обов’язок кожної людини. А діти, які знають основи надання першої допомоги, повинні бути у кожній родині. Оволодівши навичками надання першої допомоги, діти зможуть успішно діяти в багатьох невідкладних ситуаціях, рятуючи життя потерпілих.
З метою обізнаності населення навичкам першої допомоги, осередки Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста застосовують:
• рекламні заходи: використовуються інформаційні стенди про першу допомогу;
• передача інформації через ЗМІ(газети, радіо, журнали, телебачення;
• реклама в друкованих ЗМІ, на телебаченні та радіо/ державній службу оголошень, на плакатах, брошурах;
• переговори та дискусії з експертами і владою;
• кампанія з набору волонтерів для надання першої допомоги, щоб заохотити людей стати волонтерами.


Очікувані результати:
- Підвищення обізнаності громадськості про можливість надання першої допомоги і безпеки дорожнього руху в зниженні смертності в результаті ДТП та інших надзвичайних ситуацій;
- Збільшення числа людей, що пройшли підготовку з надання першої допомоги;
- Зміцнення впевненості серед широкої громадськості для того, щоб діяти на місці дорожньо-транспортної пригоди.

Переглядів: 391 | Додав: redcrosscv | Теги: Чернівецька область, Червоний Хрест, перша допомога, волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: