Головна » 2016 » Грудень » 20 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
16:50
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня у всьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - звернути увагу суспільства на цю проблему. Тому, в рамках цього дня, Чернівецькою обласною та підвідомчими організаціями щорічно проводяться інформаційно-просвітницькі заходи та акції, під час яких волонтерами та працівниками Червоного Хреста роздається література, брошури та буклети для обізнаності краян, проводяться лекції в освітніх закладах, а на площах міст зі свічок виставляють червону стрічку - символ боротьби зі СНІДом, обов'язковий атрибут відповідних акцій.
1 грудня 2016р. працівниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України та співробітниками Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом в м. Заставна було проведено інформаційні заходи на базі Заставнівської ЗНЗ та вищого професійного училища №24. 


«Метою даного заходу – є зниження рівня дискримінації, а також профілактичні заходи щодо ВІЛ/СНІДу. Тестування на ВІЛ-інфекцію можна пройти в кабінеті довіри Центральних районних лікарень, а також в обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом, який знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Мусорського, 2. Слід звернути увагу на те, що дане тестування можна пройти з пред’явленням паспортних даних, а також анонімно. Такі заходи дуже важливі, адже завдання медицини та освіти полягає в наданні та розповсюдженні інформації серед населення. Хто проінформований, той озброєний!» - зазначила Добровольська Вероніка Петрівна – лікар-психолог кабінету довіри Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.


«Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ/СНІДу. Дуже часто, зіштовхуючись із позитивним результатом аналізу, людина опиняється на роздоріжжі – необхідно багато чого дізнатись, переосмислити, щось змінити. Але знайте – це не вирок! Сьогодні ВІЛ-позитивні люди працюють, вчаться, створюють родини, займаються спортом та творчістю. Все це є можливим, якщо знати, що треба робити, коли позитивний ВІЛ-статус підтвердився, а також пам'ятати, що є куди звернутись за інформацією та підтримкою.», - відмітила Візнюк Наталія Василівна – заступник голови Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. – «Жінка ти чи чоловік, незалежно від того скільки тобі років, де живеш, з ким спілкуєшся, ти не захищений від ВІЛ-інфекції. Але ти можеш захистити себе та інших. Для цього потрібно дотримуватись правил безпечної поведінки.»

Переглядів: 494 | Додав: redcrosscv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: